Goede Doelen

In 2019 steunen wij de volgende doelen:

 

Onderwijsproject voor kinderen in Nicaragua

Het project ‘onderwijsversterking' van de Stichting Vrienden voor Nicaragua is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. Kinderen worden getoetst op lees, schrijf en rekenvaardigheid en ingedeeld in niveaugroepen (i.p.v. leeftijd). Gekwalificeerde docenten leggen de stof opnieuw uit met interactieve methoden, deels op de computer, waarbij kinderen spelenderwijs betere leren rekenen en lezen. Dit is nodig omdat veel kinderen een onderwijs achterstand hebben daar het reguliere onderwijs in Nicaragua niet voldoende kwaliteit heeft. Daarnaast worden de kinderen geholpen met het huiswerk wat ze van school meekrijgen. Naast de schoolvakken is er ook tijd voor creatieve lessen. Het project fungeert ook als  naschoolse opvang en daarom besteden de pedagogisch medewerkers ook aandacht aan onderwerpen als vriendschap, respect, hygiëne, discipline, etc. Ook krijgen de kinderen iedere dag een warme maaltijd en dat is voor een groot aantal  kinderen geen vanzelfsprekendheid. Voor dit project zetten wij ons met de Marktdag keihard in.

 

Bouw klaslokaal in Nkhoma in Malawi

Het dorp Nkhoma ligt in één van de armste landen ter wereld, Malawi. Goed onderwijs kan niet gegeven worden zonder de juiste faciliteiten. Denk hierbij aan ruime klaslokalen voorzien van stromend water en elektriciteit. Hygiëne op school is erg belangrijk, zeker in een land als Malawi. Wij zetten ons in voor de bouw van een nieuw klaslokaal!

 

Verbouwing Verpleeghuis in Costa Rica

Vida Plena is een verpleeghuis in Cartago in Costa Rica. In het verpleeg- huis wonen zeer kwetsbare ouderen. Veelal met een verslavings- achtergrond. Deze ouderen moeten helaas hun huidige locatie verlaten. Een kerkelijk wijkgebouw kan worden omgebouwd tot verpleeghuis. Wij zetten ons in voor verbouwing van het nieuwe onderkomen!