Wintermarkt

15  oktober 2021

Helaas zal ook in 2021 de Wintermarkt niet plaatsvinden. Onze eerst volgende evenement is de Marktdag met Oldtimers op 10 september 2022.

Feeërieke Wintermarkt in het Oude Dorp van De Bilt

Vlak voor de Kerstdagen, op vrijdagavond 11 december 2020, vindt in het oude hart van De Bilt weer de jaarlijkse Wintermarkt plaats. Rondom de Dorpskerk zullen tussen 16:00 en 21:00 uur in deze voor Kerst zo karakteristieke omgeving mooi verlichte kramen staan. De markt zal, zo zeggen de organisatoren, de sfeer uitstralen die de bezoeker in deze tijd van het jaar verwacht. De toegang is uiteraard gratis.

Op deze unieke Wintermarkt in de avonduren komen ruim 60 kramen te staan die de bezoekers in kerststemming zullen brengen. Dat betekent een ruim aanbod van allerlei artikelen die kunnen worden toegevoegd aan de huiselijke versiering tegen het einde van het jaar. En meer dan dat. Vanzelfsprekend wordt de inwendige mens niet vergeten.

Kraamhuur

Op deze unieke avondmarkt met een gezellige uitstraling kunt u tegen zeer aantrekkelijke prijzen een kraam huren. Heeft u eerder deelgenomen aan de Marktdag dan ontvangt u ook nog extra korting. Zie voor meer informatie en tarieven het inschrijfformulier onder aan deze pagina.

Breed assortiment

Wat wordt er allemaal aangeboden op de markt? Kerststukjes en kerstkaarten natuurlijk, maar ook sierraden en keramiek. Kinderartikelen ontbreken ook niet, evenals boeken, dekentjes en kunstvoorwerpen. En om in de sfeer te blijven: leuke kerstcadeautjes, decoratiemateriaal en kerstcuriosa. Voor iedereen is er wel iets van zijn of haar gading te vinden. Rondneuzen op een markt als deze is altijd leuk; verkopen doen de aanbieders graag! Natuurlijk zijn er op de Wintermarkt ter plekke gebakken verse oliebollen verkrijgbaar. En ook glühwein zal niet ontbreken. Daarnaast is er catering aanwezig waar zowel koffie, thee, chocolademelk, frisdranken en een biertje als (warme) hapjes verkrijgbaar zullen zijn. 

Alles in teken van sfeer

Omdat de markt in de avonduren plaatsvindt en het op z’n minst donker is, speelt de feestelijke verlichting van de kramen een belangrijke rol. Bovendien zal de muziek van DJ Michel sfeerverhogend werken! De oude Dorpskerk zal geopend zijn, met om 19.00 uur en 20.00 uur een optreden van Vocaal Ensemble Amusing, ook dat draagt bij aan de beleving van de bezoekers. Dat waren er vorig jaar enkele duizenden en niet alleen afkomstig uit De Bilt zelf. Parkeren in de directe nabijheid van de Wintermarkt is geen probleem. Met openbaar vervoer is De Bilt vanuit Utrecht bereikbaar met buslijn 77 (halte Blauwkapelseweg) en buslijn 50, 52, 53 en 74 (halte Tunneltje). Fietsen kunnen worden gestald bij de Dorpskerk aan de zijde van de Burgemeester De Withstraat.

Organisatie van de Marktdag

De Wintermarkt in De Bilt wordt wederom georganiseerd door het team van de Marktdag. Met assistentie van een aantal vrijwilligers worden de kramen opgesteld, de speciale verlichting aangebracht en alle verdere noodzakelijke voorzieningen getroffen. Daarbij komen dan nog de mensen die in de kramen artikelen aanbieden plus degenen dien voor de catering verantwoordelijk zijn. Met als resultaat een feeëriek gebeuren dat een bezoekje meer dan waard is.